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蔵書情報

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所蔵数 1 在庫数 1 予約数 0

書誌情報サマリ

書名

Tofu 

著者名 RUSSELL THOMAS
著者名ヨミ RUSSELL THOMAS
出版者 REAKTION BOOKS
出版年月 2024


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No. 資料番号 請求記号 帯出区分 状態 配架場所 貸出
1 0107051526383/TH/貸閲複可在庫 2階外国語

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1939
1939

書誌詳細

この資料の書誌詳細情報です。

タイトルコード 1009952322625
書誌種別 外国語図書(一般)
著者名 RUSSELL THOMAS
著者名ヨミ RUSSELL THOMAS
出版者 REAKTION BOOKS
出版年月 2024
ページ数 267p col. Ill.
大きさ 22cm
分類記号 383.82
書名 Tofu 
書名ヨミ TOFU
副書名 A Culinary History
副書名ヨミ A CULINARY HISTORY
内容紹介 【英語資料】参考:タイトルの日本語訳「豆腐:料理の歴史」。To the untrained eye there’s nothing as unexciting as tofu, normally regarded as a tasteless, beige, congealed mass of crushed, boiled soybeans. However, tofu more than stands up on its own. Reviled for decades as a vegetarian oddity, the brave, wobbly block has made a comeback.This global history of bean curd stretches from ancient creation myths and tomb paintings, via Chinese poetry and Japanese Buddhist cuisine, to deportations in Soviet Russia and struggles for power on the African continent. It describes the potentially non-Chinese roots of tofu, its myriad types, why ‘eating tofu’ is an insult in Cantonese, and its environmental impact today.Warning: this book actually makes tofu exciting. It’s anything but bland.(REAKTION BOOKS)



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