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蔵書情報

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所蔵数 1 在庫数 1 予約数 0

書誌情報サマリ

書名

Sake 

著者名 Yoshiko Ueno-Müller
著者名ヨミ YOSHIKO UENO MULLER
出版者 PRESTEL
出版年月 2024


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No. 資料番号 請求記号 帯出区分 状態 配架場所 貸出
1 0107051476588/UE/貸閲複可在庫 2階外国語

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2022
2022
338.21 338.21
金融-日本

書誌詳細

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タイトルコード 1009952322631
書誌種別 外国語図書(一般)
著者名 Yoshiko Ueno-Müller
著者名ヨミ YOSHIKO UENO MULLER
出版者 PRESTEL
出版年月 2024
ページ数 303p col. Ill.
大きさ 31cm
分類記号 588.52
分類記号 588.52
書名 Sake 
書名ヨミ SAKE
副書名 The Art and Craft of Japan's National Drink
副書名ヨミ THE ART AND CRAFT OF JAPANS NATIONAL DRINK
内容紹介 【英語資料】参考:タイトルの日本語訳「日本酒 日本の国民的飲み物の芸術と工芸」。Sake is more than just a beverage-it is an art form deeply embedded in the fabric of Japanese heritage. Expertly researched and written by one of the few women to be awarded the prestigious Master of Sake Tasting qualification, this sumptuous, wide-ranging volume features lavishly illustrated chapters that explore the beverage's role in Japanese history and tradition; its production, key ingredients, and sourcing; aroma and taste profiles; and pairing it with food. Filled with beautiful full-page photographs, this book showcases the rituals and customs of sake drinking and profiles prominent rice farmers and brewers. It illustrates the different varieties of rice and the fundamental production processes from rice-polishing to aging. Readers will learn about sake tasting; various types of drinking vessels; and the fundamental flavors and styles of Japanese cuisine. Breathtaking in its sweep and allure, this uniquely comprehensive book invites enthusiasts and connoisseurs alike to immerse themselves in the history, culture, and craftsmanship behind every glass of Japan's famed rice wine.(紀伊国屋書店)

(他の紹介)内容紹介 世界同時不況後、国際標準に向かう日本の金融の姿を制度の機能、効果と歴史的経緯、最新の動向をふまえて詳説。学生・研究者から金融実務家まで事典的にも使えるロングセラーの金融書。
(他の紹介)目次 第1部 金融環境の変化と金融制度(新しい金融の流れと金融制度
金融制度改革、日本版ビッグバンと日本の金融制度
日本の決済システムと決済システム改革の動き
日本における銀行監督・規制の再編
資産価格バブルと不良債権問題
日本の金融制度の特徴とその機能)
第2部 金融市場(金融市場の機能と類型化
短期金融市場
証券市場
外国為替市場
新しい金融取引手法)
第3部 金融組織(日本銀行
銀行ビジネス
証券ビジネス
信託・資産運用ビジネス
保険会社
ノンバンク
その他の金融機関
公的金融機関
金融税制)
(他の紹介)著者紹介 鹿野 嘉昭
 1954年京都府生まれ。1977年同志社大学経済学部卒業、日本銀行入行。筑波大学助教授(社会工学系)、日本銀行金融研究所調査役、経団連21世紀政策研究所研究主幹(日本銀行より出向)などを経て、同志社大学経済学部教授。大阪大学博士(経済学)(本データはこの書籍が刊行された当時に掲載されていたものです)


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